Foto: SVT

Man anhölls misstänkt för mord – kvinna avliden

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades avliden på en adress på Ersboda i Umeå under torsdagskvällen. En man anhölls kort därefter men släpptes senare under fredagen.

22.40 på torsdagskvällen larmades polisen till en adress på Ersboda i Umeå efter att man fått larm om en avliden person.

En kvinna påträffades avliden av polis i en lägenhet och polisen startade då en utredning om misstänkt mord och strax därefter greps en man misstänkt för mord.

– En man är anhållen och en kvinna är avliden, säger Magnus Öhrn, förundersökningsledare.

Enligt Öhrn var mannen och kvinnan bekanta med varandra.

Man anhölls

Mannen anhölls skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden. Men kunde efter förhör och rättsmedicinsk undersökning släppas och inget tyder i nuläget att han haft med dödsfallet att göra.

Polisen har under dagen knackat dörr i området samt hållit förhör. Dödsfallet utreds fortfarande som mord i väntan på obduktion, därefter kommer åklagare Magnus Öhrn att fatt nytt beslut.

Polisen: Ingen anledning till oro

Enligt polisen är det en isolerad händelse.

– Den här händelsen har inget samband med de två tidigare utredningarna gällande mord i Umeå. Vi ser det här som en isolerad händelse. Vi ser ingen anledning till oro för allmänheten, säger David Helgesson, tf chef för avdelningen grova brott i Västerbotten.

Anhöriga underrättade

Anhöriga till den avlidna kvinnan är underättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.