Foto: Räddningstjänsten

En person avled efter olycka utanför Åsele

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka inträffade på söndagen i Yxsjö utanför Åsele. En man i 60-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus. På söndagskvällen meddelade polisen att mannen avlidit.

SOS larmades vid 10-tiden på förmiddagen. Det var halt på platsen och bilen hade kört av vägen och hamnat i diket. En förbipasserande slog larm, så det är oklart hur länge mannen fick vänta innan hjälp kom till platsen.

– Det vi vet är att bilen har gått av vägen, voltat och kört in i ett träd och att mannen slungades ut ur sidorutan på bilen. Det var halt på platsen, så att väglaget har haft betydelse är nog ganska klart, säger polisens förundersökningsledare Sofia Möller till Västerbottens-Kuriren.

Polisen meddelade vid 19-tiden på söndagen att mannen avled av sina skador. Han hittades avliden intill bilen. Mannen är hemmahörande i Västerbottens inland och anhöriga är underrättade.

Polisen kommer att utreda orsaken till dödsolyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.