Foto: Privat

En saknas efter villabrand i Dikanäs

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker nu efter en man som saknas efter en villabrand i Dikanäs. När polis och räddningstjänst kom till platsen under natten mot torsdagen var villan redan övertänd.

Larmet kom in klockan 00.45 under natten mot torsdagen.

– Det kom in från SOS om en brand i Dikanäs. Och när räddningstjänsten kommer på plats så ska det vara helt övertänd. Det framkommer då uppgifter om att det ska befinna sig en man i stugan, berättar Liv Fahlén, kommunikatör på Polisens regionledningscentral.

Anderas Paulsson på räddningstjänsten i Dikanäs var först på platsen och kunde konstatera att brandförloppet hade gått väldigt långt.

– Det var explosionsartat så det var yttre släckning som gällde och vi är ju inte så mycket folk här, säger Anderas Paulsson, brandman i Dikanäs.

Räddningstjänsten i Dikanäs fick senare förstärkning från Saxnäs och Vilhelmina, berättar han.

Genomsökte området

Polisen spärrade av ett område runt bostaden och sökte igenom närliggande byggnader efter mannen, utan resultat. Villan brann ner till grunden och polisens tekniker kommer att undersöka den när brandplatsen hunnit svalna av.

Den försvunna mannens anhöriga har underrättats om vad som inträffat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.