Foto: Martina Holmberg/TT

Hjälteinsats räddade ung flicka vid drunkningstillbud

Uppdaterad
Publicerad

Under natten inträffade ett drunkingstillbud vid Viktoriabron i centrala Skellefteå. Tack vare ett rådigt ingripande skadades emellertid ingen allvarligt.

Larmet kom in vid 02:22. Enligt Jonas Edberg, räddningsledare i beredskap, var flickan uppe på land när räddningspersonal och ambulans anlände till platsen.

– Vittnen till olyckan hade kunnat dra upp henne på strandkanten, berättar Edberg.

”Föremål för någon hjältemedalj”

Flickan ska ha klarat sig helt oskadad fysiskt i samband med olyckan men fördes till sjukhus för kontroll. Enligt Lars Söderlund vid ambulansen i Skellefteå blev vittnenas insats avgörande.

– Det gick jättebra. Killen som hoppade i gjorde en fantastisk insats som drog upp henne på land. Enligt uppgift ska hennes huvud aldrig ha gått under vattnet, säger Söderlund.

– Jisses vad han frös efteråt, så vi fick hjälpa honom också. Det är nästan så att personerna är föremål för någon hjältemedalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.