Två personer är nu frihetsberövade för rånet i Karlskrona i söndags. Foto: TT

Man allvarligt skadad efter grov misshandel i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En man har blivit misshandlad och utsatt för stöld på Morö Backe, Skellefteå. Mannen blev allvarligt skadad och är kvar på sjukhuset.

Polisen åkte till Morö Backe vid 00.30-tiden, natten mot torsdag, efter larm om misshandel. Mannen, som är i 25–30-årsåldern, har också blivit utsatt för stöld, då han har blivit av med några personliga ägodelar. Misshandeln bedöms av polisen som grov eftersom ett tillhygge användes. Vad för typ av tillhygge det handlar om vill inte polisen kommentera.

– Misshandeln ska ha skett utomhus vid Morö Backe centrum runt midnatt, säger Stefan Lundström vid polisen i Skellefteå.

Allvarligt skadad

Ambulanspersonalen bedömde att mannens skador var allvarliga. Vid 12.30-tiden på torsdagen var mannen kvar på sjukhuset.

Under dagen ska ett nytt förhör hållas med den misshandlade mannen. Polisen är även intresserad av allmänhetens iakttagelser.

– Vi ska påbörja dörrknackningar i området och vill också att folk hör av sig om man sett något runt Morö backe centrum i natt.

Känd av polisen

Polisen tror att det var flera personer än gärningsman och offer på platsen, men det är oklart hur involverade de var i misshandeln.

– Om man har sett en grupp människor i området så ska man höra av sig till polisen, säger Stefan Lundström

Det finns inga misstänkta i ärendet ännu. Den misshandlade personen är känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.