Vindkraftstransport fast på E4 vid Nordmaling efter haveri

Uppdaterad
Publicerad

En transport med en vindkraftvinge har stått stilla på E4 i södergående riktning vid Nordmaling sedan i söndags kväll. Flera transportledare finns på plats för att dirigera trafiken förbi ekipaget. Under måndagen kommer E4 att stängas av helt.

– Man ser att transporten har vikt sig på mitten. Lyckligtvis står den bra till så att övriga trafikanter ser den långt innan och kan ta ner farten förbi den, säger Tommy Forsgren, reporter på SVT Nyheter Västerbotten.

Inväntar kranbil

Ena körfältet är öppet och det går därmed att passera ekipaget, dock inte med breda fordon. Nu inväntas kranbil för bärgningsarbetet, men det finns ingen prognos på när den kommer anlända.

– När fordonet flyttas kommer man troligtvis behöva stänga av båda körfälten, säger Åsa Mjörndal, presstalesperson på polisen.

Enligt Trafikverket är det ett haveri på släpet som gjort att transporten blivit stående. Mobilkranar är på väg från Fredrika för att lasta om vingen till ett nytt ekipage. E4 kommer att stängas av under tiden som arbetet pågår. Trafiken kommer då att ledas om via Nordmaling. Exakt när E4 stängs av är oklart. På Trafikverkets hemsida kommer det finnas information om hur trafiken leds om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.