Därför ska du inte köra med båt under bron vid Västra länken – hör platschefen Magnus Alskog. Foto: Marilén Karlsson/SVT

Platschefens varning: Åk inte med båt under Västra länken-bron i Umeå

Publicerad

Entreprenören som bygger Västra länken-bron i Umeå har under våren märkt att privatpersoner åker båt under bron vid Västra länken-bron – någonting som kan vara livsfarligt.

– Jag hoppas verkligen att allmänheten respekterar att vi inte vill ha någon båttrafik vid eller under bron, säger Gerhard Barrestål, projektledare för Trafikverket.

En begäran av avlysning av området för båttrafik har lämnats in till länsstyrelsen och nu väntar entreprenören och Trafikverket på att länsstyrelsen ska behandla ärendet för att sedan komma med direktiv kring eventuella bojar och skyltar.

För några veckor hade man även problem med att två personer tog sig upp på balkarna på bron. Händelsen filmades av byggföretagets kameror och händelsen är polisanmäld.

I klippet ovan kan du höra varför du inte ska köra vid eller under bron.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västra länken

Mer i ämnet