Omkring 100 personer deltog på mötet med Skellefteå kraft till följd av de många strömavbrotten i Vänjaurträsk och Knaften. Foto: Märta Vändin

Erbjuds kompensation efter strömavbrotten: ”En käftsmäll”

Publicerad

Skellefteå Kraft lovar nu en kompensation för de som drabbats av de många strömavbrotten i byarna Vänjaurträsk och Knaften, men bybor kallar förslaget till kompensation för en käftsmäll.

Över hundra personer kom ikväll till mötet med representanter för Skellefteå Kraft som på plats i Knaften ville försöka förklara och sammanfatta läget kring strömavbrotten.

– De bad ju om ursäkt för alla problem som det här orsakat oss och berättade vad de har gjort och tänkt göra för åtgärder men vi är nog många som har lite svårt att tro på att det blir nån större förändring inom kort, berättar Märta Vändin som var en av deltagarna på mötet.

”En käftsmäll”

Hon berättar att folk hade väldigt många frågor och ifrågasatte vad Skellefteå Krafts planer på att säkra upp strömtillförseln  under det här året egentligen innebär i praktiken.

– Sen talades det om den här kompensationen, att det lägsta som ska delas ut är 500 kronor och sen kan det bli mer, och det sågs mer som en käftsmäll med tanke på till exempel hur mycket hemelektronik och annat som gått sönder under den här tiden, säger Märta Vändin.

Vänjaurträskbon som drabbats hårt av strömavbrotten konstaterar dock:

– Man hoppas ju förstås alltid att det ska bli en förbättring, och det fort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer