Arkivbild. Rättegången uppskattas vara en av de största i Lycksele tingsrätt någonsin. Foto: SVT

”Ett av de största målen någonsin i Lycksele”

Uppdaterad
Publicerad

Elevassistenten i Lycksele står åtalad för en rad grova sexualbrott mot barn. På måndag inleds rättegången som beskrivs som den största någonsin i Lycksele tingsrätt.

På måndagen den 10 juni startar rättegången i Lycksele tingsrätt. Förhandlingarna är planerade till 13 dagar och väntas hålla på till och med den 1 juli.

En rättegång av den här storleken är knappast vardag i Lycksele.

Övergrepp på skolbarn i Lycksele

– Sett till antalet rättegångsdagar är det här ett av de största målen någonsin i Lycksele tingsrätt, säger Henrik Aspegren, rådman i tingsrätten till SVT Nyheter.

Även försvarsadvokat Mikael Stenman menar att det här är något utöver det vanliga.

– Ser man till antalet målsäganden är det här absolut ett av de större målen. Det kan faktiskt vara så att det här är bland de större i Sverige. Det är inte så ofta det är så många inblandade, säger Stenman till SVT.

Fakta: Så blir rättegången

Rättegången är initialt planerad till 13 rättegångsdagar och kommer äga rum från och med måndag 10 juni till och med måndag 1 juli.

Lycksele tingsrätt uppskattar att detta blir den största rättegången i tingsrättens historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Övergrepp på skolbarn i Lycksele

Mer i ämnet