Foto: Polisens förundersökning / SVT

Fängelse efter väpnat rån mot matbutik i Vännäs

Uppdaterad
Publicerad

En 35-årig man döms för rånet mot en matbutik i Vännäs i slutet av mars i år. Vid rånet, som tog 20 sekunder, riktade mannen ett pistollikande vapen mot en av de butiksanställda och tvingade till sig 6 100 kronor.

Det var strax före butiken skulle stänga kvällen 30 mars som mannen kom in i matbutiken och gick fram till kassan och drog fram ett pistolliknande vapen. Med hög röst uppmanade han kassörskan att ge honom alla pengar.

Rånet utfördes på cirka 20 sekunder, sedan försvann mannen lika snabbt som han dykt upp. De två personerna som arbetade i kassan tog med fyra kunder som var i butiken till ett personalrum där de kunde låsa in sig och larma polisen.

Greps efter bråk

Några timmar efter rånet larmades polis om ett lägenhetsbråk, där mannen återfanns. På sig hade han exakt den summa kontanter som togs vid rånet, utöver det så knyts han till gärningen genom övervakningsbilder då han inte maskerat sitt ansikte.

Nu döms mannen till fängelse i två år och tre månader. Han ska även betala skadestånd på sammanlagt 45 100 kronor till butiken och de två anställda som står i kassan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.