Bjurholms kommun går in med fem miljoner i Lilla Castorhallen under förutsättningen att lika mycket pengar kommer från annat håll, berättar. Christina Lidström (M), kommunalråd. Foto: SVT

Fem miljoner till idrottshall i Bjurholm

Publicerad

Fem miljoner kronor, så mycket går Bjurholms kommun in med i projektet med en ny idrottshall som kallas Lilla Castorhallen. Det beslutade kommunfullmäktige under måndagen.

Hallen är tänkt att innehålla gym, bowling, boule och en kafeteria och drivs av Castorhallens ekonomiska förening. Nu har kommunfullmäktige i Bjurholm beslutat att medfinansiera bygget och man går in med fem miljoner kronor.

Men kommunens stöd bygger på att lika mycket kommer från annat håll.

– Bjurholms kommun går in med fem miljoner om det är så att man får medel beviljat från allmänna arvsfonden med fem miljoner kronor, eller att det kommer pengar från en extern aktör, säger Christina Lidström (M), kommunalråd.

– Lilla Castorhallen blir ett komplement till den befintliga, stora, Castorhallen och det här kommer att bli ett bra komplement för fritidsaktiviteter här i kommunen, säger Lidström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer