Foto: Anders Wiklund/TT

Fem personer döms i knarkhärva

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män och en kvinna döms i tingsrätten för att på ett eller annat sätt varit inblandade i en knarkhärva tidigare i år.

Kvinnan, som är i 25-års åldern, har tillsammans med en 25-årig man införskaffat narkotika i Stockholmsområdet. Därefter har man transporterat knarket till Skellefteå där man sedan såld det vid en kiosk. Vid kiosken har en man i 26-års åldern förmedlat kontakt mellan säljare och en man i 35-års åldern, men att 35-åringen ska ha köpt något knark går inte att styrka, enligt tingsrätten.

25-åringen har dessutom anordnat ytterligare knarkleverans av två män i 26-års åldern. Männen stoppades emellertid av polisen på E4 vid Röbäcksslätten i Umeå som grep männen och beslagtog narkotikan.

LÄS MER: Åtalas för narkotikahärva i Skellefteå

Den 25-åringe mannen döms nu till ett år och två månader i fängelse för ett flertal brott, däribland narkotikabrott, grovt olovlig körning, dopningsbrott samt försök till narkotikabrott. Kvinnan döms samtidigt till skyddstillsyn och 80 dagsböter på 50 kr för narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Vad gäller de två 26-åriga männen så döms de båda till ett års fängelse var för bland annat narkotikabrott, ringa narkotika brott, olovlig körning och rattfylleri. Den tredje 26-åringen döms för narkotikabrott efter att ha förmedlat kontakten till säljaren. Han döms därmed till skyddstillsyn. 25-åringen frias helt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.