Foto: Google Earth & SVT Design

Fem ungdomar greps efter droghandel vid Bölesholmarna i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Fem unga personer greps av polis under natten mot lördagen efter att en polispatrull blivit vittne till droghandel på en större fest vid Bölesholmarna i Umeå. Tre av dem anhölls och släpptes efter förhör av åklagare. De misstänks nu för narkotikabrott i överlåtelsesyfte.

Under natten mot lördagen samlades många ungdomar på fest vid Bölesholmarna i Umeå. En polispatrull blir där vittne när någon säljer droger.

”De misstänkta hinner lämna platsen men stoppas senare i en bil. Husrannsakan utförs i fordonet samt kroppsvisitation och ytterligare narkotika anträffas”, skriver polisen på sin sajt.

Fem personer grips. Två av de misstänkta är väldigt unga, den yngsta i 15-årsåldern. Tre av de misstänkta anhålls av jouråklagare, men släpps efter förhör. Misstankarna om narkotikabrott genom överlåtelse finns kvar.

– Utredningen visar att ungdomarnas syfte med att besöka festen troligen var att sälja narkotika, säger Sofia Möller, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.