Foto: TT

Ferry tackade nej till OS-jobb på grund av sitt löfte

Publicerad

Storumans egna idrottskändisar, den före detta skidskytten Björn Ferry och armbryterskan Heidi Andersson, har satt upp som mål att vara fossilfria till år 2025. På grund av det här löftet kände sig Björn Ferry tvungen att tacka nej till ett OS-jobb i Sydkorea.

Anledningen till att han tackade nej till jobbet var att han skulle vara tvungen att flyga dit, enligt Expressen.

– Jag ville inte åka till Sydkorea. Jag hade känt mig som en hycklare, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER: Idrottskändisar ska bli fossilfria

I Storumanparets mål, att vara helt fossilfria till 2025, ingår det att de ska utesluta kol, fossilgas och olja ur sina liv. Som ett steg i det här kör de Storumans första elbil, en tesla, vilken SVT Nyheter Västerbotten fick åka med i på en fartfylld tur i vintras. Paret tar tåget också tåget i stället för flyget och Heidi Andersson har sagt att hon köpt en lastcykel som hon använder i stället för att ta bilen när hon handlar mat.

Avstår även från VM i Las Vegas

Tidigare i år ska Björn Ferry ha fått förfrågan från Discovery om att kommentera skidskyttet i OS i Pyeongchang kommande vinter. Något som han tackade nej till med tanke på miljön. I intervjun med Expressen säger han att han även avstått från veteran-VM i pingis i Las Vegas som han hade tänkt åka på när han fyller 40 år nästa år.

– Men så frågade jag mig själv om jag verkligen behöver det. Och det gör jag ju inte. Så jag laddar för veteran-EM i Budapest 2019 i stället. Då tar jag tåget eller elbilen ner, säger han till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.