Foto: Lina Bergström

Fia och Björn ordnade coronasäkert bröllop

Publicerad

Corona fick inte stoppa Fia Bergström och Björn Ekbäck från att bli äkta makar. Så de bantade antalet gäster – från 50 till 15 – och strök festen och middagen.

– Det viktiga är att vi blir gifta, säger Fia till SVT.

Vigseln blev på en äng utanför huset i Tavelsjö utanför Umeå, med utsikt mot vattnet. Det var planen hela tiden. Men när coronapandemin slog till såg det ett tag ut som att de skulle ställa in helt.

– Vi har diskuterat att skjuta upp det helt. Men vi hade kommit så långt i planeringen. Så vi tänkte att en fest får vi ha en annan gång. Det är ju inte för festens skull vi gifter oss, säger Fia Bergström.

Hon och fästmannen Björn har varit tillsammans i åtta år. Gästerna under vigseln blev betydligt färre än man tänkt, 15 istället för 50.

– Det är skittråkigt på ett sätt. Man har målat upp en bild av hur man vill ha det. Vi var envisa länge och tänkte att det ordnar sig, men det fungerade inte att ha bordplacering för 50 gäster med coronaavstånd.

I klippet ovan ser du bilder från det coronasäkrade bröllopet utanför Tavelsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.