Fjällräddning i Dorotea efter skoterolycka

Uppdaterad
Publicerad

En skoterolycka inträffade i Rajastrand, Dorotea vid lunchtid. En flicka skadades och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Polisen fick larmet 12.10. En flicka i övre tonåren skadade sig i samband med en skoterolycka. Olyckan inträffade på ett skoterspår som går mellan Storselet och Gardamyren.

En person till befann sig på platsen och slog larm om olyckan.

Ambulanshelikoptern kunde inledningsvis inte lyfta på grund av vädret. Då fattade polisens vakthavande beslut om fjällräddning vid klockan 12.30.

Helikopter gör nytt försök

Strax efter klockan 13 begav sig en fjällräddare och en ambulanssjuksköterska på skoter upp mot den skadade. Flickan var vid medvetande, men klagade på ryggsmärtor.

Vid 13.30 gjorde ambulanshelikoptern i Lycksele ett nytt försök att lyfta då vädret lättat. Även helikopter från Norge kallades till platsen. Drygt en timme senare meddelar fjällräddare att helikopter lyckats ta sig iväg och att flickan lastats i den. Hon fördes sedan till sjukhus för vård.

Ytterligare en skoterolycka inträffade i Västerbotten, i Kittelfjäll, där två skotrar var inblandade. En kvinna skadades, även hon klagade på smärtor i rygg och nacke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.