Oscar Möller Foto: TT/arkiv

Fjärde raka för Skellefteå – efter stark vändning

Skellefteå har fått upp ångan i SHL.

Västerbottningarna vände ett 0–2-underläge till seger hemma mot Linköping när de tog fjärde raka segern.

– Vi vänder på steken i andra, säger Oscar Möller till C More.

Skellefteås unga spelare i form av Jonatan Berggren, 20, och Andreas Wingerli, 23, fortsätter att imponera i SHL. Duon svarade för två nya poäng vardera när västerbottningarna hemmabesegrade Linköping med 3–2.

Men det började inget vidare. Linköping gick ifrån till 2–0 i den första perioden genom mål från Markus Ljung och Oula Palve.

I mellanakten gav Wingerli sedan sitt Skellefteå hopp när han reducerade med sitt tredje mål för säsongen, assisterad av Berggren. Innan perioden var över hade duon, Wingerli målskytt och Berggren passningsläggare, även ordnat kvitteringen.

I den tredje perioden avgjorde sedan finländaren Toumas Kiiskinen med drygt tio minuter kvar att spela.

Så här långt i serien har Berggren 13 poäng (2+11) och Wingerli 10 (4+6).

– Riktigt kass förstaperiod från vår sida. Sedan vänder vi på steken i andra, säger Oscar Möller till C More.

– Det känns som det varit problemet hela året. Första perioden var bra men bara för att vi blir lite tillbakatryckta i andra blir vi ängsliga. Vi måste lösa det problemet på något sätt, säger Linköpings Filip Berglund.