• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: SVT

Fler använder mobilen för att parkera

Allt fler väljer att använda mobilen istället för mynt eller kort när man parkerar, det visar en undersökning från Easypark. I Skellefteå så ökade parkeringarna med mobil med 17 procent jämfört med samma tid under förra året.

En bidragande faktor till den snabba tillväxten är den stora täckningen i Sverige som gör att bilisten snabbare kan hitta en parkering och betala för den via telefonen. Vid nästan varje parkeringsautomat finns också en kod som gör att du kan betala via appen istället för med mynt eller kort.

Ökning beror på den stora täckningen som finns i Sverige och grannländerna och kombinationen med navigation och betalning i samma mobilapp.

– Dagens navigeringssystem tar dig till din destination, men faller platt när du behöver hitta någonstans att parkera. Den här tjänsten räknar vi med att lansera på bred front efter årsskiftet, säger Anders Bäck, VD EasyPark Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer