Flera fall av misshandel i Västerbotten inatt

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit flera fall av misshandel i Västerbotten inatt, bara i Skellefteå handlar det om tre olika situationer i centrum. En man sitter nu enligt polisen anhållen.

Första misshandeln i Skellefteå inträffar i centrum med anledning av ett bråk efter midnatt. Ungefär en timme senare kallas polis till en snabbmatsrestaurang i centrum där en man också grips misstänks för misshandel.

Senare vid 3-tiden på morgonen kontaktas polisen gällande ytterligare en misshandel i centrum där en man ska ha blivit misshandlad av flera olika gärningspersoner.

Förutom att det har varit bråkigt i centrala Skellefteå har polisen där också inatt låst in tre personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. I samband med det har två personer också anmälts för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

Även i Vännäs skedde en misshandel av en man som fördes till sjukvård för kontroll av skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.