Olyckorna inträffade på E4:an i norrgående riktning i höjd med Ava söder om Nordmaling. Foto: SVT Design

Flera fordon i olycka på E4:an

Publicerad

Strax efter klockan 21 på tisdagskvällen inträffade två olyckor på E4:an. Det var i höjd med Ava söder om Nordmaling som två lastbilar och två personbilar krockade. Trafiken flyter nu på som vanligt.

Polis, räddningstjänst och ambulans var på plats. Räddningstjänsten berättade att det rörde sig om två separata olyckor.

– Det är en personbil som kört in i baken på långtradaren. Sen har vi haft en följdolycka där en personbil och timmerbil krockat. Personbilen är klämd mot mitträcket men vi har ingen fastklämd person, vi har en som sitter kvar i bilen. Skadeläget vet jag inte ännu, sa räddningsledare Lars Kinnunen till SVT Nyheter vid 22-tiden.

Ambulanschefen: Inga allvarliga skador

Polisen rapporterar på sin hemsida att det råder besvärligt väglag med mycket snö på platsen. Båda personbilarna kommer att bärgas från platsen. Enligt polisen ska fyra personer vara inblandade i olyckorna.

– Jag har två bärgningsbilar på plats, men de har inte börjat bärga än. Vi ska försöka flytta undan lite fordon för att komma åt. En person är lastad i ambulans och i övrigt är det är lugnt på plats, det är statiskt, berättar Lars Kinnunen.

Skadorna på personen som lastats i ambulans ska enligt ambulanschef Ronny Friberg inte vara allvarliga.

– Jag har pratat med personalen, det ska inte vara några allvarligare skador. Det såg våldsamt ut från början när det var långtradare och timmerbilar inblandade men det visade sig inte vara så, säger Ronny Friberg chef för ambulansen i Umeå, Nordmaling, Robertsfors och Vännäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer