Flera hundra manifesterade i Umeå under måndagen., Foto: SVT

Flera hundra i upprop mot utvisningar

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal personer samlades i centrala Umeå för att manifestera mot hur utvisningar till Afghanistan hanteras. Med facklor i händerna vandrade de genom staden.

Klockan 18.15 samlades ett hundratal personer utanför Väven i Umeå för att tända facklor och manifestera mot utvisningar till Afghanistan.

– Det är i 26 städer i Sverige idag och det är ett upprop från Nederländerna som spritt sig hit, förklarar arrangören Susanne Hoffman.

Men det är inte bara i Umeå det manifesteras under parollen ”Stoppa utvisningarna till Afghanistan” utan det arrangeras liknande träffar i Skellefteå såväl som i Sorsele.

Och trots att det är organisationen Ung i Sverige som ligger bakom initiativet menar arrangören att det inte handlar om en organisationsbunden manifestation..

– Vi i Umeå är här som medmänniskor, inte någon organisation, säger Hoffman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.