Trafikolycka på Giltjaurevägen i Sorsele

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar krockade på Giltjaurevägen i Sorsele under tisdagseftermiddagen. Fyra personer var inblandade – en person klämdes fast och fick klippas loss.

Räddningstjänst, ambulans, helikopter och polis skickades till platsen. Trafikolyckan inträffade i en fyrvägskorsning där föraren i den ena bilen körde in i sidan på den andra personbilen.

Två personer skadades i olyckan och har förts till sjukstugan i Sorsele. En man klämdes fast och fick klippas loss av räddningstjänsten.

– Han var ganska ordentligt fastklämd, vi fick hålla på en rejäl stund innan vi fick lös honom, säger Lars-Erik Sundqvist, räddningschef i beredskap.

Vårdas på intensiven

Mannen fick skador på underbenet och föraren av samma bil skadade handen. På onsdagen rapporteras det att mannen som är i 15-20 årsåldern är inlagd på intensiven på Lycksele lasarett. Han bedöms ha fått måttliga skador i samband med olyckan.

Inringare till SOS-Alarm uppgav att det är halt på platsen där olyckan skedde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.