Flera trafikolyckor i ovädret – halt på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Snö, blåst och halka ställer till det i trafiken på flera håll i Västerbotten. Flera seriekrockar inträffade i Umeå och på förmiddagen körde en lastbil i diket i Almsele utanför Åsele. Lastbilschauffören har förts till sjukhus.

En rad olyckor inträffade i morgontrafiken. Bland annat var fyra bilar inblandade i en krock på Blå vägen i Umeå, vid Maja Beskow-skolan.

Nästa olycka inträffade i Kronoparksrondellen en kvart senare, vid 08-tiden, i Kronoparksrondellen. Där var tre bilar inblandade.

– Olyckorna hände i låg fart, bilarna har glidit in i varandra. Det är väldigt halt på vägarna, säger Bo-Lennart Björklund, inre befäl vid räddningstjänsten.

Flera olyckor inträffade också på E12 mellan Umeå och Vännäs, och det var stopp på vägen under räddningsarbetet.

Vid 10:30 larmades räddningstjänst och ambulans till Almsele, utanför Åsele där en lastbil kört i diket. Lastbilschauffören har förts till sjukhus. Det är oklart hur pass allvarliga skador det rör sig om.

SVT direktrapporterar om läget i trafiken. Följ rapporteringen här nedanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.