Vapen samt en väska full med ammunition hittades i skogen. Foto: Polisen

Flera vapengömmor hittade i Skellefteå – fem personer åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Efter polisens spaningsarbete hittades flera vapengömmor i Skellefteå kommun. Nu åtalas fyra män och en kvinna för grovt vapenbrott.

Polisen hade under en tid bedrivit spaningsarbete mot flera misstänka personer och i maj gjorde man tillslag på tre platser i Skellefteå kommun. Där hittades sex gevär samt en stor mängd patroner.

Kvinnan som åtalas är 19 år, och männen mellan 19 och 43 år gamla. Åklagaren skriver i åtalet att brotten ska anses som grova.

”Då vapnen innehafts i en kriminell miljö där de kan befaras komma till brottslig användning samt att vapen med ammunition innehafts på allmänna platser i Skellefteå kommun.”

I bevisningen mot personerna finns telefonavlyssningar och spaningsfilmer. Fyra av personerna åtalas även för andra brott, bland annat misshandel, narkotikabrott, våld mot tjänsteman och dopingbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.