Genrebild. Flera viltolyckor inträffade i Västerbotten under tisdagen. Foto: SVT

Flera viltolyckor i Västerbotten – polisen varnar

Uppdaterad
Publicerad

Tre viltolyckor inträffade på lite mer än en timme i Västerbotten på tisdagskvällen. Polisen uppmanar nu trafikanter att se upp längs vägarna.

– Det är alltid lurigt så här på höstkanten, säger Malin Axroth, kommunikatör.

En bilist krockade med ett rådjur i Vännäs vid 18:08. Vid 18:22 krockade en lastbil med en älg på väg 370 i höjd med Boliden. Vid 19:15 inträffade ytterligare en krock med en älg. Denna gång var det en bilist som kolliderade med en älg på väg 95 i höjd med Svanström i Boliden.

– När det rör sig mycket folk i skogen under jakten så beger sig ofta djuren ut på vägarna. Sedan gör mörkret att sikten försämras. Det är viktigt att anpassa hastigheten, säger Malin Axroth, kommunikatör vid polisen.

”Vidga blicken”

Inga personer skadades vid olyckorna. Det är stor risk att det är vilt längs vägarna nu och poliser uppmanar trafikanter att vara extra observanta.

– Håll ögonen på vägen men försök också att vidga blicken och titta i terrängen runt omkring också. Var lite mer observant, säger Malin Axroth.

Polisen rekommenderar att man har en viltremsa i bilen för att kunna märka upp platsen om man råkar ut för en olycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.