Flera olyckor har inträffat under morgonen. Foto: TT.

Flera viltolyckor under måndagsmorgonen

Publicerad

Polisen rapporterar att flera viltolyckor har inträffat under måndagsmorgonen. Bland annat har en buss krockat med en kronhjort.

Strax efter klockan 07 krockade en buss i Järnäsklubb i Nordmalings kommun med en kronhjort. Enligt polisens uppgifter ska personerna som befann sig på bussen inte ha drabbats av några skador, bussen ska ha fått mindre skador men kunde därefter köra vidare.

Vad som hände med kronhjorten vet man ännu inte och en eftersöksjägare har kallats ut för att kontrollera djuret som lämnade platsen efter kollisionen.

Älg- och rådjurskrock

Viltolyckan i Nordmaling är inte den enda som inträffat under måndagsmorgonen. Strax innan klockan 7 krockade en bilist med en älg på väg 92 i Vännäs. Älgen uppges vara skadad och måste avlivas, en jägare har kallats ut och enligt RLC-kommunikatör Marie Andersson ska älgen inte ligga på vägen utan i skogen intill olycksplatsen. Bilisten ska ha klarat sig utan skador.

En kvart senare var det dags för nästa viltolycka. På väg 649 en dryg kilomter från Sävar krockade en bilist med ett rådjur, ingen person skadades men djuret har dött.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.