Visa alla (2)

Flicka i Skellefteå klarade inte dofterna på apoteket – fick åka ambulans

Publicerad

Vid två tillfällen försökte familjen hämta ut medicin men stoppades av parfymdofter och nötter på apoteket.
Ett av besöken slutade med ambulansfärd.
– Min dotter blev så dålig att vi fick tillkalla ambulans för att ta oss till lasarettet, säger pappan.

Pappan, som vill vara anonym, berättar att familjen i Skellefteå vid flera tillfällen haft svårt att hämta ut medicin till dottern som är väldigt allergisk mot parfymämnen och nötter.

– Först så konstaterade vi att det inte skulle gå för henne att vistas inne i apoteket på grund av parfymdofter, hyllan med kosmetika och parfymer sitter just vid ingången. Sedan när vi skulle prata med personalen i kassan så upptäckte dottern att det fanns påsar med olika nötter där och vid det tillfället så mådde hon så dåligt av alla dofter så vi åkte därifrån.

Fick ringa ambulans

En annan gång hann dottern bli så dålig att de fick ringa efter en ambulans för att ta sig till sjukhus.

– När vi senare försöker ringa till apoteket kommer vill någon kundtjänst som menar att det är bestämt centralt vilket sortiment butikerna ska ha och hur det ska vara skyltat i butiken.

SVT har varit i kontakt med chefen för apoteket som säger att hon har läst rapporten om händelsen och att de har sett över rutinerna sedan dess.

– Det vi har gjort med anledningen av incidenten är att vi har sett över policyn vad gäller dofter och hantering av nötter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer