Foto: SVT

Flicka överfölls och knivskars på jobbet – nu startar rättegången

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern misstänks ha försökt tvinga till sig samlag med en flicka och knivskurit henne i halsen i Skellefteå. Mannen var flickans chef och han åtalas för mordförsök och försök till grov våldtäkt. Idag startar rättegången.

Det var den 9 juli i år som mannen enligt åtalet ska ha försökt tvinga sig till samlag med en flicka som var under femton år. Enligt åtalet har han både hotat henne och knivskurit henne i halsen och på händerna, innan hon lyckades fly från platsen och be om hjälp att ringa polisen.

Mannen var flickans chef och i förhör har flickan berättat att mannen kort efter att hon kom till arbetsplatsen tog tag i henne och skar henne i halsen med kniven. Han låg över henne och de ska ha brottats ett tag på golvet.

Flickan sprang från platsen

I förhören säger hon att det är först när hon säger att hon går med på att våldtas som mannen släpper loss henne, då passar hon på att springa från platsen och lyckas få hjälp att larma polisen.

Bland bevisningen finns flera beslag, bland annat kläder och en kniv, samt flera vittnesförhör.

Den åtalade mannen varken erkänner eller förnekar gärningarna.

– Han minns inte och har inte kunnat redogöra för vad han har gjort. Han har fått en blackout, säger Mikael Stenman som är mannens advokat. Mikael Stenman kommer att förorda att det görs en större sinnesundersökning av mannen.

Under fredagens förhandling hålls förhör med både flickan och den åtalade mannen. Två dagar är avsatta till rättegången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.