Flyende tjuv mötte polisen på vägen – anhålls nu

Uppdaterad
Publicerad

I Storuman larmades polisen i dag om ett misstänkt pågående inbrott där en person lastade in stöldgods i en lastbil.

Lastbilen hann försvinna från platsen innan polisen kom fram, men anmälaren kunde berätta att föraren körde i riktning mot Lycksele.

Mötte polisen på vägen

Men på vägen mellan Storuman och Lycksele mötte den ivägflyende tjuven en polispatrull som stoppade och kontrollerade lastbilen. Den misstänkte gärningsmannen, en man i 30-års åldern, greps på platsen och har senare även anhållits.

Brottsplatsen undersöks

En annan polispatrull åkte till brottsplatsen för att dokumentera lokalerna, men det är ännu inte bekräftat vad som kan ha stulits.

– I samband med en husrannsakan i lastbilen har man påträffat vad som misstänks vara stöldgods. Men i nuläget kan vi inte säga om det går att härleda stöldgodset till just den här lokalen och händelsen, berättar polisens kommunikatör Peder Jonsson.

Anhölls efter förhör

Mannen förhördes under eftermiddagen och därefter fattade åklagaren beslut om att anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.