Mås flög in i flygplansmotor inför landning i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygplan med cirka 130 passagerare på väg in för landning i Umeå krockade med en mås på söndagsförmiddagen. Planet från Arlanda landade utan problem, men har inte kunnat lyfta tillbaka.

– När planet gick in för landning dök det upp en mås från ingenstans, tvärvände och flög rakt in i motorn. Passagerarna märkte det knappt, säger Freja Liljedahl vid SAS pressjour.

Inväntar specialtekniker

Incidenten skedde precis i landningen, som ändå gick utan problem. Nu står det på marken i Umeå, kraftigt försenat. Nåt som vk.se var först att rapportera.

Planen var att återvända till Stockholm klockan 12 med en fullbokad flight. Nu inväntas istället en specialtekniker från Stockholm.

– När sånt här händer måste en speciell tekniker dubbelchecka motorerna. Men det borde inte vara ett problem, säger Freja Liljedahl.

Passagerarna ombokade

En returflight är inbokad till senare ikväll – fem till sex timmar försenat. De som missar sina anslutande avgångar kommer att bli ombokade på andra flighter.

– Vissa kan få bo över nån natt på Arlanda, beroende på vart de ska vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.