En Boeing 737 Max8 tillhörande flygbolaget Norwegian. Foto: TT/Johan Nilsson

Flygtrafiken påverkas i Umeå när plan stoppas

Publicerad

Alla Boeing 737 Max 8-plan stoppas efter flygkraschen i Etiopien. Flygrafiken till och från Umeå airport påverkas av det. Norwegians avgång klockan 18.55 har ställts in till följd av detta.
– Resenärer uppmanas att vara uppmärksamma, säger flygplatschefen.

Flygbolaget Norwegian tvingas hålla ungefär en tiodel av sin flygplansflotta på marken. Det kommer drabba resenärer på både inrikes och utrikes. I Umeå har flygbolaget hittills ställt in en avgång från Umeå till Arlanda, trots att inga flygningar med 737 Max 8 var planerade under dagen.

Det är avgången DY4016 klockan 18.55 som plockas bort.

– Det enda vi fått veta är att det är en omdisponering. Vi har ingen information för kommande dagar, säger flygplatschefen Bengt-Ove Lindgren.

Resenärer uppmanas att ha koll på sina resor och vara uppmärksamma på att förändringar kan dyka upp.

– Norwegian uppmanar alla som bokat in sig på ett Max 8-plan att försöka boka om sin resa. Hittar man inget bra alternativ har bolaget lovat att betala tillbaka pengarna, säger Lindgren.

Måna avgångar påverkas – förseningar väntas

Under dagen väntas omkring 30 avgångar påverkas totalt i landet och förseningar lär förekomma.

– Bolagen måste täta hålen som uppstår och ser över helheten. Det kommer att påverka trafiken. Det gäller att man som resenär har koll på avgångarna, säger flygplatschefen.

”Vi gör nu vårt yttersta för att ta hand om de kunder som berörs och omdisponerar flygplansflottan, slår ihop flygningar och bokar om resenärer på andra avgångar för att begränsa konsekvenserna för dessa resenärer” skriver Norwegian på sin hemsida.

Flygtrafiken på Skellefteå flygplats påverkas inte eftersom Norwegian inte flyger dit längre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer