Flera föräldrar till elever på Björnåkersskolan oroliga efter hot på sociala medier.

Föräldrar höll elever hemma efter hot – nu döms tonåring

Publicerad

Det var i slutet av april i år som en tonårig pojke hotade en elev på Björnåkersskolan i Burträsk, Skellefteå, via sociala medier. Bland annat ska han ha skrivit hade ett skjutvapen. Nu döms han för olaga hot.

Hotet riktades direkt mot en elev på Björnåkerskolan. Enligt domen har pojken bland annat skrivit:”I morgon kommer hela skolan få se vad jag ska göra, jag har ett skjutvapen, jag vill skada så mycket”.

Hotet spreds sig snabbt bland föräldrar och elever och skapade stor oro. Skolan valde att hålla öppet som vanligt men skickade ut ett sms för att informera vårdnadshavare om händelsen.  Dagen efter så valde många föräldrar att hålla sina barn hemma.

Pojken har i förhör sagt att det hela var menat som ett skämt, men förstår nu att det skapade rädsla. Tingsrätten dömer honom för olaga hot. Påföljden blir 30 dagsböter samt 5000 kronor i skadestånd till offret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer