Samarbetet innebär att elever på fordonsprogrammet ges fler möjligheter. Foto: Roland Nilsson

Fordonsgymnasium i Storuman får bättre möjligheter

Publicerad

Luspengymnasiet i Storuman är en av de 14 skolor i landet som utsetts till att samarbeta med branschorganisationen MaskinLeverantörerna. Utbytet ska bland annat ska ge elever på fordonsprogrammet bättre praktikmöjligheter.

Fordonsprogrammet på Luspengymnasiet i Storuman är utsedd att ingå ett samarbete med företaget MaskinLeverantörerna, en branschorganisation som representerar företag som säljer mobila arbetsmaskiner.

– Vi är en av 14 skolor i Sverige som får gå med i detta samarbete som kommer att ha stor betydelse för oss och inte minst för eleverna, säger rektor Mikael Rombe i ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär att utbildningen uppgraderas där ett extra stöd ska ges till både lärare och elever.

Bland annat ska MaskinLeverantörerna bistå programmet med uppdaterad teknik, möjligheter för utlandspraktik, betalda sommarjobb och studiebesök runt om i Europa. Även lärare ska ges möjlighet för vidareutbildningar inom maskinteknik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.