Foto: Jesper Hultqvist

Föreställning om nätkärlek prisas

Publicerad

Teaterföreställningen #nätkärlek är Sveriges bästa nätsatsning för unga. IT-pedagogen Andreas Skog och Unghästen, Västerbottensteatern, står bakom.

Föreställningen #nätkärlek har fått Surfa lugnt-priset. Priset delas ut till den organisation som bäst främjar kommunikatuion mellan unga och vuxna på Internet.

Inspirerat till dialog

Motiveringen lyder:

”Andreas Skog och UngHästen har på ett nytänkande och interaktivt sätt inspirerat elever, lärare och föräldrar till ökad kunskap och dialog om Internet som en trygg plats för alla att vara på.”

Utbildat ungdomar

Under tre år har vinnarna utbildat cirka 10 000 ungdomar i hur näthat och nätkärlek kan se ut och vad du kan göra om du blir drabbad av näthat. Föreläsningar har blandats med improvisationsteater.

– Vi är otroligt hedrade, glada och stolta, detta pris betyder mycket för oss, säger Andreas Skog, IT-pedagog på MediaCenter, Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Surfa Lugnt

Visa

Följande organisationer står bakom:

BRIS, Com Hem, Fryshuset, IT&Telekomföretagen, Post- och telestyrelsen, IIS – Internetstiftelsen i Sverige, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samt Telenor och Bredbandsbolaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer