Hagamannen förföljdes innan misshandeln

Uppdaterad
Publicerad

Hagamannen hann inte ens bo på en ort i Norrbotten i en vecka innan han misshandlades medvetslös utanför sin bostad. Men dagar innan misshandeln ska han ha förföljts. En elev som gått på samma skola ska innan misshandeln ha sagt: ”Ska bli roligt att se hur helgen urartade sig”.

På tisdagen åtalades tre män misstänkta för misshandeln av Hagamannen. I de polisförhör som hållits med Hagamannen framgår det att han både förföljts och indirekt hotats innan han slogs ner med en golfklubba.

Två dagar innan misshandeln, som skedde i slutet av augusti, ska en röd bil stått parkerad utanför Hagamannens bostad. Bilen ska senare ha förföljt honom till en matvarubutik, inne på butiken ska ett gäng personer i 20-25-årsåldern gått förbi honom flera gånger, när han senare kom tillbaka till bostaden ska det röda bilen stått utanför igen.

Hagamannen

”Du ditt jävla äckel, dig ska vi döda”

I ett av förhören säger Hagamannen säger han att det varit tryckt stämning och massa snack kring hans person sedan han kom till orten.

Bland annat på skolan han gick på, där ska en annan elev ha sagt att denne ”inte skulle hålla käft om Hagamannens adressuppgifter”. Samme person ska även ha sagt att ”det ska bli roligt att se hur helgen urartade sig”.

Samma dag som misshandeln inträffade ska Hagamannen ha sett hur tre personer gått runt bostadshuset och kikat in i bostaden genom både vardagsrumsfönstret och köksfönstret. När Hagamannen 40 minuter senare är på väg till sin övervakare hör han hur en mansröst bakom honom ropar ”du ditt jävla äckel, dig ska vi döda”.

Small till i bakhuvudet

Sedan beskriver han att det bara small till i bakhuvudet, han misstänker att det är golfklubban som träffar honom och han faller till marken. Sedan har han bara svaga minnesbilder av misshandeln och vet inte hur han tog sig tillbaka in i sin bostad. Men ett minne har han, att han bad gärningsmännen att sluta.

Förhöret avslutas med att Hagamannen förutom alla skador anser att misshandeln har förstört hans studier och hans plan att komma ut på arbetsmarknaden.

De tre män som åtalats misstänkta för misshandeln nekar samtliga till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hagamannen

Mer i ämnet