Foto: Wasaline

Vasafärjan kvar på land – avgångar ställs in

Publicerad

Vasafärjan har legat på varv i Estland för reparationer i omkring två veckor. Nu står det klart att ytterligare komplikationer uppstått och flera avgångar ställs in.
– Tyvärr blir vi försenade, säger Peter Ståhlberg, vd, Wasaline.

Sedan början av januari har Vasafärjan legat på varv i Estland för ett serviceuppehåll. I samband med färjans femårsbesiktning upptäcktes också en spricka på babords roderstock.

– Det är en ganska avancerad reparation och det kräver ganska mycket precision så de jobbar för fullt med det. Och sedan har vi haft lite svårt att hitta rätt reservdelar, säger Peter Ståhlberg, vd, Wasaline till SVT Nyheter.

Reparationsarbetet gör att färjans trafikstopp kommer hålla i sig längre än väntat. Dockningen beräknas försenas till fredag den 25 januari med avgång Vasa klockan 12.

– Wasaline kontaktar alla inbokade passagerare och informerar om det förlängda trafikstoppet. Vi beklagar eventuella olägenheter som förseningen medför. Dock finns det inget annat alternativ, säkerheten går alltid först, säger Peter Ståhlberg, vd, Wasaline.

Kommer säljas

Vasafärjan kommer snart bytas ut mot en ny modell. Vad som händer med färjan sedan är okänt men klart är att flera redan hört av sig i förhoppning om att köpa loss den.

– Det är ganska många som är intresserade. Den är fortfarande fin och har många år kvar. Men den kommer säljas, säger Peter Ståhlberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer