Under färden ska kvinnan ha kastat gasoltuben mot efterföljande polisbilar. Foto: Ur polisens förundersökning

Försökte skaka av sig polisen – kastade gasoltub under biljakt

Uppdaterad
Publicerad

En galen biljakt i Västerbottens inland i augusti slutar nu i Lycksele tingsrätt. En drogpåverkad duo står misstänkta för att i höga hastigheter kastat ut föremål från sin bil för att skaka av sig polisen, bland annat.

I nästan 14 mil körde mannen och kvinnan enligt åtalet i mycket höga hastigheter för att skaka av sig efterföljande polisbilar.

Händelsen ägde rum i slutet av augusti 2019 på vägar i Västerbotten, bland annat efter länsväg 1067 i Vilhelmina. En man i 40-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern åtalas nu vid Lycksele tingsrätt.

Under biljakten uppges kvinnan ha kastat ut ett flertal föremål från passagerarplatsen, bland annat en gasoltub. Polisen tvingades väja för att undvika att träffas.

Kvinnan åtalas för ringa narkotikabrott och grov vårdslöshet i trafik. Mannen åtalas för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Både mannen och kvinnan var under färden påverkade av amfetamin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.