Nu inleds rättegången efter våldsdådet i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen startade rättegången vid Lycksele tingsrätt mot mannen som åtalas för mordförsök på sina två minderåriga barn och mamma utanför Lycksele.

Mannen i 50-årsåldern står åtalad för tre fall av mordförsök mot sina två barn och sin egen mamma utanför Lycksele som skedde i mitten av oktober. Mannen åtalades även för grovt olaga hot mot en granne som larmat om våldsdådet.

Rättegången vid Lycksele tingsrätt planeras att pågå under måndag och tisdag. Under den första dagen hölls sakframställningar och barnens vittnesförhör spelades upp. På tisdagen kommer vittnesförhör att hållas.

Våldsdådet i Lycksele

Förnekar brott

Under måndagsförmiddagen meddelade mannens advokat att hans klient nekar till alla brott som han står åtalad för. Han bestrider även skadeståndet som målsägande har krävt.

Hör försvarsadvokat Kristian Shumkov om varför mannen förnekar brott i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Lycksele

Mer i ämnet