Det blir två sporthallar med kontor i mitten i Thoren Arena. Foto: SVT/TM Konsult

Nu börjar bygget av Umeås fotbollshall

Uppdaterad
Publicerad

I fredags stod det klart att Thorengruppen kunde börja bygga bollhallen med gemensamt kontor på Noliaområdet i Umeå. Idag togs de första spadtagen för byggnationen.

– Det är fantastiskt roligt, säger Raja Thorén, vd för Thorengruppen.

”Thoren Arena” heter bollhallen som ska ligga på Noliaområdet. Arenan kommer ha en fullstor fotbollsplan och en innebandyplan samt nya kontorsytor för Thorengruppen.

”Hålla det naturnära med mycket trä”

Byggnaden kommer att få två sporthallar med en kontorsdel i mitten av glas som lyses upp. Tanken är att använda naturnära material på ett idrottsfält med mycket grönt.

Foto: TM Konsult

Försenat arbete

Förhoppningarna var att byggnationen skulle påbörjas redan sommaren 2019 men den har blivit uppskjuten på grund av bland annat överklagan från enskilda politiker från Vänsterpartiet och Centerpartiet. I mars 2020 påbörjades markarbetet, men processen har varit aktiv i snart sju år.

Byggnationen beräknas vara klar under vintersäsongen år 2021-2022.

Hör Raja Thorén om byggnationen av Thoren Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.