Bilden är från en tidigare seger i Vännäs-skogarna. Jonathan Melinder till vänster och Simon Olsson till höger, båda för Vännäs MK. Foto: Privat

Första totalsegern för Vännäsföraren Simon Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Simon Olsson och kartläsaren Jonathan Melinder nådde i helgen karriärens största framgång när de tog hem sin klass i Vännäs Plåt-rallyt som kördes parallellt med SM-deltävlingen.

Olsson och Melinder kör i den högsta divisionen för Volvo-originalbilar och även om segrarna inte fick några SM-medaljer lockade klassen deltagare från hela landet.

– Hälften av startfältet var snabba förare från södra Sverige, när jag såg anmälningslistan trodde jag inte att det skulle bli lätt, berättar Simon Olsson.

Konkurrenter tvingades bryta

Och det blev inte heller någon enkel resa, efter halva tävlingen var det fortfarande väldigt jämnt med flera förare som kunde ta hem totalsegern.

– Sen var det några som föll bort efter hand, så då inför den sista sträckan hade vi en hel minuts marginal ned till tvåan. Då vågade vi inte riskera något, men trots att vi tog det lugnt var vi snabbast på den delen också. Så det gick ganska bra ändå, säger 21-åringen från Vännäs med ett skratt.

Hyllar medhjälparen

Segern var Olssons första i Sverigeseriens högsta division och han menar att eftersom reglementet för bilarna är så strikt, hänger mycket på föraren och kartläsarens skicklighet.

– Kartläsaren håller ordning på så mycket under tävlingsdagen, utan honom skulle jag inte ta mig långt. I helgen var det mycket tack vare honom jag vann, det här var den största framgången hittills för oss, säger Simon Olsson om sin co-driver Jonathan Melinder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.