Denice Wall kände igen Adolfs tre kännetecken; svansen med kort päls, trekanten på framtassen och den mörka tåren kring ögat. Foto: Privat

Katten Adolf var borta sex år – hittades under en bil

Uppdaterad
Publicerad

För ungefär sex år sedan försvann katten Adolf från sitt hem i Umeå. För några dagar sedan hände det osannolika. Den lurviga familjemedlemmen hittades ute – i närheten av där han försvann.

Katten Adolf var borttappad sedan sex år tillbaka. Ända tills i söndags då Denice Wall fick återförenas med sin lurviga kompis. Det var vk.se först att berätta om. Denice och systern Sabina såg ett foto i en tipsgrupp på sociala medier, som var skrämmande likt katten, så de gav sig ut och letade.

– Det var kring elva på kvällen, vi lyste med lampor under bilarna och plötsligt reflekterades något. Jag kallade på katten och den jamade tillbaka och min syster började gråta direkt, säger Denice.

Hittades nära där han försvann

Systrarna började kolla Adolf tre kännetecken; svansen med kort päls, trekanten på framtassen och den mörka tåren kring ögat. Allt stämde. Denice plockade upp katten och bar honom hela vägen till lägenheten, Adolf gosade ner sig i den välbekanta famnen. Adolf hittades bara något kvarter från där han försvann.

– Vi hade nästan slutat tänka på honom och det är galet att han varit så nära mitt barndomshem under alla år, säger Denice.

”Nu blir han innekatt”

Trots att han varit borta så länge hittades han i gott skick, med endast lite tovor och öronskabb. Nu har de bokat veterinärtid och katten ska få chipmärkning.

– Nu får han bli innekatt och bo hos mig tillsammans med min nakenkatt Zoe. De har kommit bra överens och sovit i sängen med mig inatt, avslutar Denice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.