Foto: TT

Försvunnen man återfanns av MC-förare

Uppdaterad
Publicerad

Den 87-årige mannen som varit försvunnen från Marieberg sedan torsdagen återfanns efter tips på Klockarbäcken/Umedalen under fredagsmorgonen.

Mannen hade kontakt med sina anhöriga vid 12.30-tiden på torsdagen då han meddelade att han skulle ut och cykla med sin trehjuling. Sedan hörde de ingenting mer från mannen och vid 20-tiden anmäldes han försvunnen.

Polisen har under hela natten letat efter mannen och man planerade att höja intensiteten i sökandet efter honom under fredagen. En polishelikopter från Boden var på väg för att hjälpa till i sökandet, men vid 8.30-tiden återfanns mannen – av en polis på motorcykel.

– Man befann sig i området för att leta efter mannen och en MC-polis återfann då mannen då han stod efter vägen, säger Markus Isacson vid polisens regionledningscentral.

Polisen meddelar att mannen vid återfinnandet var trött, men vid god vigör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.