Förundersökning om våldtäkt vid Maja Beskowskolan i Umeå läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

I september förra året anmäldes en våldtäkt i ett område vid Maja Beskowskolan i Umeå. Polisen har nu beslutat att lägga ner förundersökningen.

Det var den 19 september förra året som en kvinna anmälde att hon blivit våldtagen i området mellan Maja Beskowskolan och cykelbron Svingen i Umeå.

Polisen menar att man gjort en omfattande förundersökning. Bland annat har ett stort antal förhör hållits och flera analyser av beslagtaget material har utförts vid Nationellt forensiskt centrum, NFC.

”Kan inte komma vidare”

I november greps en man i 25-årsåldern skäligen misstänkt för våldtäkten, men det finns inte längre några brottsmisstankar kvar mot honom.

– Under våren har vi fått svar på alla begärda analyser, men i förhör har spåren sedan visat sig ha en naturlig förklaring. Vi har vänt på alla tillgängliga stenar, men måste nu fatta beslut om att lägga ned förundersökningen då vi inte kan komma vidare utifrån de uppgifter vi har, säger Jenny Viksten, gruppchef, i ett pressutskick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.