Lasse Lindgren är kanslichef på Västerbottens fotbollförbund. Foto: SVT

Fotbollförbundet: ”En olycklig situation”

Publicerad

Västerbottens fotbollförbund beskriver situationen i Sorsele som en kris och är villiga att hjälpa till att lösa problemen.

– Det är en olycklig situation som det är nu, säger Lasse Lindgren, kansichef vid Västerbotten idrottsförbund.

Föräldrar till sorselefödda barn har bildat en föräldrarförening som bedriver egen fotbollsträning för barn och unga. Kvar i Sorsele IF är endast de ungdomar med utländsk bakgrund – som nu står utan tränare.

– Vi sträcker ut en hand och vill hjälpa till med det vi kan göra och vi har varit i Sorsele och erbjudit utbildning, säger Lasse Lindgren, kansichef vid Västerbotten idrottsförbund.

Han beskriver situationen som en kris där det är brist på tränare.

– Det finns ju en kultur av föräldrartränare och föreningslivet bygger ju också mycket på att föräldrar kan hjälpa till att skjutsa på bortamatcher och så vidare, säger Lasse Lindgren.

”En olycklig situation”

Med en stor grupp ungdomar som vill spela fotboll men som kanske saknar föräldrar och kanske egna körkort blir det problematiskt.

– Vi skulle behöva att de som kan fotboll och är villiga att engagera sig för föreningen ska kliva fram. Vi kan hjälpa till med utbildning. Det är en olycklig situation som det är nu, säger Lasse Lindgren.

Han och kollegorna för Västerbottens fotbollförbund har inte blivit inbjudna till föreningsmötet som håller extra årsmöte i nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.