Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Berno Jonsson/SVT

Fotbollsmatch i division fem i Holmsund urartade – spelare avstängd ett helt år

Uppdaterad
Publicerad

En fotbollsmatch i division fem mellan Sandvik och Flarken för en månad sedan urartade och det blev ett rejält slagsmål. Nu har en av Flarkenspelarna stängts av på ett år och en annan Flarkenspelare på ett halvår.

Matchen spelades på Sandvik IK:s hemmaplan i Holmsund och det var i en situation där bollen hamnat utanför planen och det blev avblåsning som bråket uppstod. En av Flarkenspelarna tappade humöret och måttade kicksparkar mot flera av Sandvikspelarna, även domaren fick en rejäl smäll.

Ytterligare en Flarkenspelare tacklade en Sandvikspelare i ryggen med våldsam kraft.

– Vår spelare fick sjukskriva sig och uppsöka läkare då han inte kunde röra nacken och var alldeles stel, berättar Anders Hägglund som är sportchef i Sandviks IK.

Stängs av ett år

Disciplinutskottet inom Västerbottens fotbollsförbund har nu beslutat om ett års avstängning för en av Flarkenspelarna och ett halvår för den andre Flarkenspelaren.

– Sådant här våld hör inte hemma på en fotbollsplan och vi har polisanmält händelsen, säger Anders Hägglund.

Tar avstånd

Flarkens IK tar avstånd från det som har hänt och har också bett om ursäkt.

– Något sådant här får inte inträffa på en fotbollsplan och det här är inget som vi blundar för utan vi jobbar aktivt för att stävja våld på fotbollsplanen, säger Anders Lindgren som är som är spelande tränare och ordförande i klubben.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.