Holmsundsmusikern Frida Selander släpper ny skiva och har premiär i Umeå i kväll Foto: SVT

Frida Selander: ”Livet blir bättre med åren”

Uppdaterad
Publicerad

Holmsundsmusikern Frida Selander släpper ny skiva och har premiär i Umeå på fredagskvällen på en ny föreställning som bjuder på mer än bara sång.

Premiären ikväll på studion i Umeå Folkets hus innehåller mer textorienterat material än tidigare. Det blir längre betraktelser och alla låtar är dessutom på svenska den här gången.

Det nya albumet ”När du går på känsla...” inspirerades av flickvännen Eva. Och det går inte att bortse från den betydelse Eva verkar ha för Frida. Hennes namn dyker ständigt upp under intervjun och det var när den något mer eftertänksamma Frida kände sig litet långsam inför sin mer snabbsnackande livskamrat som albumtiteln föddes.

– Då sa Eva: ”När du går på känsla så är du alltid i tid” och det var så fint. Hon är väldigt inspirerande och säger ofta sådana där klockrena saker, skrattar Frida Selander.

Den nya föreställningen består av en ensam Frida Selander på scen med gitarr, berättelser, scenografi av flickvännen Eva, rekvisita och till och med koreografi.Och förutom konserter i Umeå, Luleå och Stockholm blir det också en föreställning på berättarfestivalen i Skellefteå.

Trots en viss kreativ ångest inför premiären tycker Frida Selander att livet blir bättre med åren.

– För varje dag får du en ny livserfarenhet, den rikedomen gör att livet blir bättre, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.