Foto: SVT

Frontalkrock i Umeå

Två bilar kolliderade vid 15-tiden på lördagen på Kolbäcksbron i Umeå. Bägge förarna ska själva ha tagit sig ut ur bilarna.

Enligt ett vittne ska det röra sig om en frontalkrock mellan de två bilarna. Trafiken har efter olyckan stockats i anslutning till bron.

Ingen person uppges ha skadats fysiskt utan har själva tagit sig ur och setts gå omkring på vägbanan och plocka delar från fordonen.

Det är inte känt vem eller vad som orsakade olyckan, men en av förarna misstänks för att ha varit narkotikapåvkerkad och polisen tog med honom för provtagning och förhör.

Nära tidigare olycksplats

Tidigare idag, vid 13-snåret krockade två bilar i korsningen Studentvägen/Porfyrvägen strax vid på- avfarten till Kolbäcksbron.

Olyckan orsakades av att en av bilförarna kört rakt ut i korsningen.

Ingen människa skadades allvarligt i olyckan, men en person fördes till sjukhus för kontroll. Olyckan orsakade en del trafikproblem och båda bilarna fick hämtas av bärgare.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer