Frontalkrock mellan personbil och lastbil på E12

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på E12 några kilometer utanför Slussfors, Storuman kommun, under måndagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten ska en lastbil och en personbil frontalkrockat med varandra. En person satt fastklämd i personbilen och fördes senare till sjukhus.

Larmet inkom till SOS Alarm strax efter klockan 09 på måndagen. Flera resurser från räddningstjänsten, polis och två ambulanser larmades till olycksplatsen.

– Det är en personbil och en lastbil som har kolliderat. Det ska röra sig om en frontalkollision. Totalt är tre personer inblandade. En person sitter fastklämd, men samtliga personer ska vara vakna och talbara, säger Jonas Hallin, räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten fick använda löstagningsverktyg för att få ut personen som satt fastklämd. Personen är nu förd till sjukhus med ambulans. Ytterligare en person har också fått föras till sjukhus med ambulans. Skadeläget på båda personerna är oklart.

Polisen kommer att utreda olyckan vidare.

Vägen förbi olycksplatsen var avstängd under räddningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.