När Räddningstjänsten kom till platsen var ladugården övertänd. Foto: Räddningstjänsten Skellefteå

Ladugård i Kåge i Skellefteå brann ner

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 6 på lördagsmorgonen kom larm om en ladugårdsbrand i Kåge norr om Skellefteå. När räddningstjänsten kom dit var byggnaden helt övertänd.

– Byggnaden går inte att rädda och kommer få brinna ner, sade personal på SOS Alarm klockan 6.45.

– Räddningstjänsten jobbar med att förhindra branden från att sprida sig till intilliggande hus, sade William Kokkonen på SOS Alarm.

När räddningstjänsten kom till platsen brann det ur takkonstruktionen och de gjorde bedömningen att byggnaden inte gick att rädda. Sju enheter var på plats och vid 7-tiden var prognosen att arbetet skulle ta två timmar.

Kristin Lundström, inre befäl på räddningstjänsten, uppger att alla intilliggande byggnader i stort sätt har klarat sig.

– Vi håller på att avveckla nu.

Uppdatering

Vid 09:30 hade räddningstjänsten en tankbil kvar på platsen för att bevaka platsten.

I en tidigare version skrev vi att inga djur ska ha befunnit sig i ladugården, men ett tiotal höns och tuppar ska ha brunnit inne, uppger räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.