En villa i Bastutjärn, Norsjö kommun, är helt övertänd. Foto: Google

Fullt utvecklad villabrand i Norsjö

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Bastutjärn, Norsjö kommun, står i lågor. Villan var helt övertänd när räddningstjänsten anlände och arbetet fokuserades på att skydda närliggande fastigheter.

– Den brinner tyvärr ned till grunden, säger Stina From, räddningstjänsten.

SOS larmades klockan 14.18 om en villabrand i Bastutjärn, Norsjö kommun. När räddningstjänsten anlände var det en fullt utvecklad brand.

– Just nu har vi en helt övertänd villa, säger Stina From, räddningsledare vid Norsjö räddningstjänst.

Eftersom det uppskattades vara omkring fem meter till närliggande byggnader fokuserades arbetet på att förhindra spridning.

– Vi jobbar med att försöka skydda de närliggande fastigheterna. Vi har några som vi försöker vara extra rädda om, säger Stina From.

”Det kritiska läget är över”

Vid klockan 17 stod det klart att räddningstjänsten lyckats få kontroll över eldsvådan.

– Det är en gammal timmerkåk som tyvärr brinner ned till grunden men vi har lyckats skydda de närliggande fastigheterna och det är ingen brandspridning, säger Stina From.

– Vi är väldigt nöjda med arbetet och det har inte blivit några personskador.

Trots att läget är under kontroll bedömer räddningstjänsten att man kommer finnas kvar på platsen i åtminstone några timmar till för eftersläckning och kontroll.

– Men det kritiska läget är över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.